نتایج یک تحقیق جامع نشان میدهد اختلالات روانی، لخته شدن خون و رفتارهای اعتیادی از ژنهای مربوط به اجداد نئاندرتال به انسانهای امروزی رسیده است.
حالا دیگر اگر کسی سیگاری یا افسرده است میتواند اجداد نئاندرتال را مقصر بداند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دانشمندان در سال 2010 اعلام کردند که نیاکان انسان امروزی ساکن آفریقا (هومو ساپینها) بعد از مهاجرت به اروپا و آسیا با نوع دیگری از انسان اولیه ساکن این مناطق بنام نئاندرتالها مواجه شده و با آنها زاد و ولد کردهاند. هم اکنون یک تا چهار درصد ژنهای انسانهای امروزی به نئاندرتالها باز میگردد.
در این پژوهش دی انای نئاندرتال در ژنوم حدود 28 هزار فرد بزرگسال با نژاد اروپایی بررسی شده است؛ با مطالعه سوابق پزشکی این افراد «تاثیر نامشهود، اما مهم» ژنهای نئاندرتالها بر انسانهای امروزی نشان داده شده است.
جان کاپرا استادیار علوم زیستی در دانشگاه واندربیلت میگوید: «یافته اصلی ما این است که دی انای نئاندرتال بر روی صفات بالینی انسانهای مدرن تأثیرگذار است. ما دریافتیم رابطهای بین دی انای نئاندرتال و بسیاری صفات شامل بیماریهای سیستم ایمنی، پوستی، عصبی، روانی و باروری وجود دارد».
این تحقیق همچنین نشان میدهد دیانای انسان امروزی شامل 135 هزار گونه ژنی مربوط به نئاندرتالها است که حدود 30 هزار سال پیش بر روی زمین زندگی میکردند.
دانشمندان دریافتند این ژنها خطر 12 بیماری شامل افسردگی، حمله قلبی و مخصوصا اعتیاد به نیکوتین را افزایش میدهند.
اثرات روانی و عصبی در بسیاری از افراد دارای دیانای نئاندرتال مشاهده میشود. برخی گونههای ژنی باعث افزایش افسردگی و بعضی دیگر باعث کاهش افسردگی میشوند.
برخی گونههای ژنی نئاندرتال قابلیت انعقاد خون را افزایش میدهند. این امر در بهبود سریع زخم و جلوگیری از ورود عوامل بیماری زا به بدن مفید بوده است. اما امروزه افرادی که خونشان زودتر منعقد میشود بیشتر در معرض سکته، انسداد ریوی و مخاطرات دوران حاملگی هستند.
نئاندرتالها حدود 200 هزار سال در اروپا و آسیای غربی پیش از ورود انسانهای مدرن امروزی زندگی کردند. دانشمندان عقیده دارند انسان مدرن در حین تکامل بخشی از دیانای نئاندرتال را حفظ کرد که در غلبه بر مشکلات محیطی خارج آفریقا سودمند بود. با وجود این، بسیاری از این ژنها ممکن است در محیطهای مدرن امروزی مفید نباشند.
تحقیق دیگری که در ماه ژانویه در مجله علمی «ژنتیک انسان» منتشر شد شواهدی از ارتباط بین ژنهای نئاندرتال و بعضی اختلالات ایمنی، حساسیتی و تنگی نفس پیدا کرد.
این تحقیق که در شماره 12 فوریه مجله علمی «ساینس» منتشر شده است.
.: Weblog Themes By Pichak :.